چرا رشد قیمت مسكن فاصله بیشتری از تورم گرفت؟

چرا رشد قیمت مسكن فاصله بیشتری از تورم گرفت؟ یک کارشناس بازار مسکن اظهار داشت: اگر گرفتار تورم افسارگسیخته نشویم و کسری بودجه افزایش پیدا نکند و چشم انداز های امید بخش روبه افول نرود انتظار نداریم که افزایش قیمتی که در طول سالهای قبل اتفاق افتاد، سال جاری هم رخ دهد.


مهدی سلطان محمدی کارشناس بازار مسکن در گفت و گویی با خبرنگار خبرآنلاین در خصوص علل رشد افسارگسیخته قیمت مسکن در سالهای اخیر اظهار داشت: مهم ترین مولفه ای که در تعیین قیمت مسکن تأثیر گذار بوده و است؛ مساله تورم است. اگر ما چند سال قبل را استثنا در نظر بگیریم در طول چند دهه پیش از آن همواره رشد قیمت مسکن کم و بیش با تورم همراه بوده است و سالانه یک تا دو درصد با نرخ تورم عمومی فاصله داشته است به این معنا که اگر۲۲ درصد نرخ تورم مسکن را در نظر بگیرم ۲۰ درصد آن تورم عمومی بوده است. ازاین رو اگر بخواهیم قیمت مسکن را کنترل نماییم مهم ترین کاری که می توانیم در این عرصه انجام بدهیم این است که تورم عمومی را کنترل نماییم. ایشان در ادامه در این خصوص که هم اکنون از چه طریق میتوان رشد افسارگسیخته تورم عمومی را کنترل کرد اظهار داشت: به جهت اینکه تورم عمومی را کنترل نماییم باید کسری بودجه دولت را کنترل نماییم و به جهت اینکه کسری بودجه دولت را کنترل نماییم باید یا هزینه های دولت را کاهش دهیم و یا درآمد دولت را افزایش دهیم؛ ازاین رو اگر بخواهیم از این زاویه به بخش مسکن نگاه نماییم به جهت اینکه قیمت مسکن را کنترل نماییم باید انظباط پولی بیشتری در اداره مملکت ایجاد نماییم و کسری بودجه دولت را باید از بین ببریم.
این کارشناس بازار مسکن در ادامه اضافه کرد: گفتنی است که درطول چند سال قبل رشد قیمت مسکن فاصله بیشتری از تورم گرفته است و اختلاف رشد یک تا دو درصدی بین نرخ تورم عمومی و نرخ تورم بازار مسکن که در چند دهه گذشته حاکم بوده است، افزوده شده است. سلطان محمدی در مورد علل رشد بیشتر نرخ تورم در بازار مسکن اضافه کرد: عمده ترین مولفه ای که در این افزایش قیمت مسکن نقش داشته است مساله قیمت زمین است وگرنه قیمت مصالح ساختمانی در سالهای اخیر کم و بیش با تورم همراه بوده است و سایر نهادهای ساختمانی مانند عوارض شهری و انشعابات هم به هر حال کم و بیش با تورم هماهنگ است اما قیمت زمین فاصله بسیار زیادی از تورم گرفته است و دلیل این اتفاق این است که عرضه زمین محدود شده است؛ اساسا زمین در شهرهای بزرگ کالای کمیابی است به این معنا که اگر شهرهای بزرگ شکل بگیرند زمین مرغوب به سادگی در آن توسعه پیدا نمی کند چونکه در بافت های مرغوب و توسعه یافته دیگر زمینی یافت نمی گردد. متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید. ۲۲۳۲۲۷

1400/04/30
23:09:21
5.0 از 5
778
تگهای خبر: افزایش قیمت , ساخت , قیمت , كالا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان