در واكنش به گزارش مهر مطرح شد؛

واردات نهاده های دام و طیور به صورت رسوبی، با تشویق دولت بود

واردات نهاده های دام و طیور به صورت رسوبی، با تشویق دولت بود به گزارش فراز برج اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور اظهار داشت: واردات نهاده ها به صورت رسوبی در بنادر، با تشویق دولت انجام شد.



به گزارش فراز برج به نقل از مهر به دنبال انتشار خبری در تاریخ ۱۲ بهمن ۹۹ در خبرگزاری مهر مبنی بر لغو مصوبه غیر کارشناسی ستاد تنظیم بازار در گفت و گو با مدیرکل حمل و نقل و لجستیک سازمان بنادر و دریانوردی، اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور توضیحاتی در مورد بخشی از اظهارات خسرو سرایی ارسال کرده که به شرح زیر است.
اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور ایران با عنایت به انتشار یک سویه صحبت های غیرکارشناسی مدیرکل حمل و نقل و لجستیک سازمان بنادر و دریانوردی و اتهاماتی که به واردکنندگان کالاهای اساسی وارد شده توضیحاتی را در جهت شفاف سازی و تنویر افکار عمومی جهت انتشار در آن رسانه وزین عرضه می کند تا اتهامات بی پایه و اساس ملاک قضاوت در مورد عملکرد واردکنندگان قرار نگیرد.
۱. با تشدید تحریم های اقتصادی و ضرورت تأمین مواد غذایی مورد نیاز بخصوص کالاهای اساسی از قبیل نهاده های دامی که به علت نیاز بالای واحدهای تولیدی و صنفی و اهمیت آن در صنایع غذایی، استمرار ورود آن به کشور باید حفظ گردد دولت محترم تأمین کنندگان را تشویق به واردات به صورت رسوبی نمود تا زمانی که امکان تخصیص ارز فراهم گردید بلافاصله کالا ترخیص و در اختیار واحدهای تولیدی و صنفی با هدف حفظ ظرفیت های شغلی، تأمین امنیت غذایی مردم و پیشگیری از افزایش قیمت ها قرار بگیرد.
۲. دولت محترم برای تشویق واردکنندگان انواع کالاها به ترخیص سریع از انبار در ابتدای سال ۹۸ تعرفه هزینه انبارداری را افزایش داد و برای بالاتر از ۳۰ روز هزینه را به صورت تصاعدی تعیین نمود.
همزمان برای کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می شوند و قیمت تثبیتی در فروش داخلی دارند تصویب گردید که اگر واردکننده کالای اساسی به علت عدم تخصیص ارز که خارج از اختیار وی می باشد ماندگاری بیشتر از ۳۰ روز در انبار داشت با تأیید عدم تقصیر توسط معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت از شمول تعرفه تصاعدی معاف گردد که این مصوبه هیچ وقت به صورت کامل توسط انبارداران محترم اجرا نشد که مفهوم آن اجرای بخش افزایشی و دریافت هزینه بیشتر از یک مصوبه عملی است اما بخش معافیت همان مصوبه فراموش گردید و به تعبیری اجرای یک مصوبه بر اساس ضرب المثل «یک بام دو هوا» صورت گرفت.
۳. به صورتی که در متن مصاحبه آمده صاحبان انبار به دنبال تأمین سود حداکثری هستند که از گردش کالا حاصل می گردد ازاین رو طرح دغدغه های معیشتی مردم و سایر مشکلات همچون افزایش قیمت مرغ و محصولات پروتئینی و … مستمسکی بیش نیست تا با تحریک افکار عمومی کسب منافع بیشتر انبارداران محقق شود.
۴. نهاده های دامی جزو کالاهای کشاورزی و فساد پذیر می باشند و مشمول قیمت مصوب فروش هستند. با عنایت به خاصیت فسادپذیری نهاده های دامی و تحمیل هزینه های سم پاشی و مبارزه با آفات و انبارداری به واردکنندگان که از هیچ طریقی جبران نمی گردد ازاین رو منطق اقتصادی واردکننده حکم می کند تا واردکنندگان بیشتر از هر صنف و گروهی مشتاق به ترخیص کالا از انبارها باشند چونکه یک روز کمتر ماندن کالا در انبار زیان فعالان این صنف را می کاهد.
۵. از همه مصیبت بارتر اینکه در مطلب فوق عنوان شده است که واردکنندگان به عمد کالا را در انبارها احتکار می کنند تا در نتیجه ایجاد کمبود آن در بازار، زمینه افزایش قیمت را مهیا کنند که این مطلب اتهامی واهی در خصوص احتکار کالا از جانب واردکنندگان است و قابلیت پیگیری حقوقی و جزایی دارد.
بدون تردید بر کسی پوشیده نیست که واردکنندگان در قیمت گذاری کالایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی تأمین می شود، نقشی ندارند و باید نهاده های دامی را با نرخ مصوب در سامانه بازارگاه تحت مدیریت وزارت جهاد کشاورزی به مشتریان معرفی شده در سامانه که هیچ شناختی از ایشان ندارد، عرضه نماید.
با توجه به علل مذکور؛ ماندگاری کالا در انبار گمرکات و بنادر هیچ منفعتی برای واردکنندگان نهاده های دامی و سایر کالاهای اساسی ندارد چونکه این اقلام فسادپذیر هستند و افزایش میزان فسادپذیری هم نتیجه ای جز معدوم سازی کالا و تحمیل هزینه به وارد کننده ندارد.
با این اوصاف و افزایش پذیرش ریسک خطر معدوم شدن کالاهای اساسی که قابلیت فسادپذیری دارند، کدام منطق اقتصادی و تجاری و چه تفکر بیماری اجازه می دهد که کالا در انبار بماند و هزینه های مختلف به آن تحمیل گردد و این در شرایطی است که واردکنندگان در صورت تأمین و تخصیص ارز پیش از تخریب کالا باید آنرا با قیمت مصوب به فروش برسانند!؟


منبع:

1399/11/15
18:07:27
0.0 از 5
1340
تگهای خبر: افزایش قیمت , اقتصاد , تخریب , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان