بازرسی املاک در بن بست سنتی دفاتر غیر مجاز در حاشیه امن!

بازرسی املاک در بن بست سنتی دفاتر غیر مجاز در حاشیه امن! فراز برج: فراز برج: نبود سامانه نظارتی یکپارچه، روند شناسایی دفاتر بدون مجوز املاک را کند کرده؛ بازرسان اتحادیه بازهم با روش های سنتی گزارش می دهند، فرصتی که متخلفان به خوبی از آن بهره می برند.



به گزارش فراز برج به نقل از مهر، بازار مسکن یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی کشور است که تحولات آن تاثیر مستقیمی بر زندگی مردم دارد. دراین میان، مشاورین املاک بعنوان واسطه گران بین خریداران و فروشندگان، اهمیت بالای ی در تنظیم و اجرای معاملات مسکن دارند. با این وجود، عملکرد آنها همواره مورد بحث و بررسی قرار گرفته و بعضی از فعالیتهای آنان بعنوان عاملی برای افزایش قیمت مسکن و بی ثباتی بازار شناخته شده است.
مشاورین املاک وظایف مختلفی همچون معرفی واحدهای مسکونی، مشاوره قیمت گذاری، تنظیم قراردادها و تسهیل معاملات را بر عهده دارند. در حالت ایده آل، آنها باید در جهت بهبود شفافیت بازار، کاهش هزینه های معاملاتی و کمک به تصمیم گیری آگاهانه مشتریان فعالیت کنند. با این وجود، در عمل چالش های گوناگونی در عملکرد این صنف وجود دارد که نیازمند بررسی و نظارت دقیق است.
برخورد غیرقانونی بازرسان اتحادیه املاک با بنگاه های املاک غیرمجاز
در همین راستا، داوود بیگی نژاد، نایب رییس اول اتحادیه املاک تهران در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به این که بعضی از بازرسان اتحادیه املاک در جهت شناسایی بنگاه های املاک غیر مجاز تخلف می کنند، اظهار داشت: هم اینک در اتحادیه املاک بیشتر از ۴۰۰ بازرس درحال فعالیت اند که از این تعداد تنها ۶ نفر رسمی هستند، بر همین مبنا عده زیادی از بازرسین مشاوران املاکی به شکل افتخاری یا غیرقانونی با بنگاه های املاک غیر مجاز برخورد می کنند.
وی با اشاره به اینکه باید روند کاغذی در سیستم شناسایی مشاوران املاک غیر مجاز حذف شود، اضافه کرد: اگر بررسی و شناسایی بنگاه های املاک به شکل سیستمی طی شود، اساسا بازرسان شرایط و فضای انجام تخلف را نخواهند داشت، چونکه از یک سوی روند بازرسان در جهت قانون حرکت خواهد نمود و از طرفی مسیر برخورد با بنگاه املاک متخلف که فرار مالیاتی دارد قانونی می شود.
نایب رئیس اتحادیه املاک افزود: تعداد زیادی از مشاوران املاکی در تهران فعالیت می نمایند، فاقد مجوز هستند و زمانیکه از مجوز قانونی برخوردار نباشند، حاکمیت دسترسی برای دریافت مالیات ندارد. البته قابل ذکر است که با عنایت به آمار و بررسی ها بیشتر از دو هزار و ۵۰۰ واحد املاک فاقد پروانه در تهران وجود دارد که هم اکنون حدود ۱۲ هزار بنگاه املاک مجوز دار در منطقه ۲۰ تهران مستقر هستند.
وی اضافه کرد: اتحادیه مشاوران املاک نقش کلیدی در بازار مسکن ایفا می کنند، اما بعضاً آمارهای متفاوتی از شناسایی و فعالیت بنگاه های غیر مجاز توسط نهاد و سازمان ها اعلام می شود که این موضوع اجبار این را نشان داده است که نهادهای بالا دستی برای کنترل بازار مسکن و آرامش خاطر مردم نسبت به عملکرد این اتحادیه باید بررسی های جدی در دستور کار قرار دهند تا مشخص شود که آیا بازرسان بعد از شناسایی بنگاه های املاک غیر مجاز اقدامات لازم را انجام می دهند یا خیر.
بیگی نژاد در انتها اظهار داشت: تمام مجوزهای مشاوران املاک هم اینک از راه درگاه ملی مجوزها صادر می شود و در صورتیکه فردی نتواند مجوز دریافت کند بعنوان صنف غیرمجاز شناخته خواهد شد، در حالیکه با راه اندازی درگاه ملی مجوزها دیگر صنف غیرمجاز معنایی ندارد که فعالیت کند.
مشاورین املاک؛ تسهیل کنندگان معاملات یا عاملان افزایش قیمت؟
به گزارش فراز برج به نقل از مهر، یکی دیگر از مشکلات اصلی در بازار مسکن، نبود قیمت گذاری شفاف است. برخی مشاورین املاک با عرضه قیمت های نادرست و دستکاری نرخ ها، باعث افزایش غیرواقعی قیمت مسکن می شوند. این مساله بخصوص در مناطقی که عرضه واحدهای مسکونی محدود است، بیشتر مشاهده می شود.
همچنین، به علت عدم امکان ثبت پیش فروش واحدهای مسکونی توسط مشاورین املاک، خیلی از معاملات به شکل غیررسمی و پنهانی صورت می گیرد. این امر سبب ایجاد مشکلات قانونی برای خریداران و فروشندگان شده و زمینه ساز اختلافات حقوقی می شود.
بر اساس این گزارش، بیشتر از ۲۵۰۰ واحد املاک فاقد پروانه در تهران فعالیت دارند. این واحدها خارج از نظارت رسمی عمل کرده و در خیلی از موارد، بدون رعایت قوانین و مقررات به معاملات ملکی می پردازند. نبود نظارت کافی بر این واحدها سبب افزایش تخلفات و کاهش شفافیت در بازار مسکن شده است.
مشاورین املاک موظف به دریافت کمیسیون بر مبنای تعرفه های مصوب هستند، اما در خیلی از موارد، مبالغی بیش از اندازه مقرر دریافت می کنند. این مورد منجر به افزایش هزینه های خریداران و مستأجران شده و باعث نارضایتی عمومی شده است.
مشاورین املاک می توانند در جهت رونق یا رکود بازار مسکن نقش داشته باشند. در حالی که بازار در رکود قرار دارد، بعضی از مشاورین با تبلیغات گسترده و ایجاد جو روانی، خریداران را به سرمایه گذاری در املاک تشویق می کنند. از طرفی، در زمان رونق بازار، برخی واسطه ها با انحصار اطلاعات و ایجاد تقاضای کاذب، به افزایش قیمتها دامن می زنند.
بهتر است دولت برای بهبود عملکرد مشاورین املاک راهکارهایی همچون ثبت تمامی معاملات در سامانه های رسمی، نظارت بر فعالیت مشاورین املاک، شفافیت در فرایند قیمت گذاری و اصلاح قوانین در رابطه با پیش فروش مسکن به شکل جدی پیگیری کند، چونکه اجبار ثبت قراردادها در سامانه های رسمی، شفافیت را افزایش داده و از معاملات غیرقانونی و نظارت دقیق بر عملکرد بنگاه های املاک و برخورد با واحدهای غیر مجاز می تواند از بروز تخلفات جلوگیری نماید.
بر اساس این گزارش، راه اندازی سامانه های قیمت گذاری شفاف و قابل دسترسی برای عموم، می تواند از دستکاری قیمتها و اجرای دقیق قانون پیش فروش مسکن و امکان ثبت این معاملات به شکل رسمی، می تواند از افزایش قراردادهای غیررسمی و تخلفات مرتبط جلوگیری نماید.
مشاورین املاک نقش کلیدی در بازار مسکن ایفا می کنند، اما نبود نظارت کافی و برخی تخلفات، سبب ایجاد مشکلاتی در این عرصه شده است. شفافیت در معاملات، حذف بنگاه های غیر مجاز و اصلاح قوانین مرتبط می تواند به بهبود عملکرد این صنف و کاهش مشکلات بازار مسکن کمک نماید. در نهایت، اصلاحات اساسی در این عرصه می تواند به ثبات و آرامش بازار مسکن و افزایش اعتماد عمومی منجر شود.


منبع:

1404/01/10
16:09:36
5.0 از 5
16
تگهای خبر: افزایش قیمت , اقتصاد , رونق , سرمایه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
کامنت شما در مورد این پست فرازبرج
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان

فراز برج: سازنده رویاهای شما ، کیفیت، اعتماد، ماندگاری