کاهش زمان توقف کامیون ها تجارت یک میلیارد دلاری ایران - آذربایجان
به گزارش فراز برج، رئیس مرکز امور بین الملل وزیر راه و شهرسازی با اشاره به سفر وزیر راه به باکو اظهار داشت: کاهش توقف کامیون ها در مرزها و هدف گذاری تجارت یک میلیارد دلاری ایران و آذربایجان از دستاوردهای این سفر است.
امین ترفع رییس مرکز امور بین الملل وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جزییات سفر فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی به باکو، اظهار داشت: این سفر به دعوت رسمی «شاهین مصطفی اف» معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان و رییس آذری کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و آذربایجان انجام شد.
وی اضافه کرد: در جریان این سفر، ضمن انجام ملاقات های رسمی، بازدیدهایی از پروژه ها و زیرساخت های حمل ونقلی جمهوری آذربایجان و همین طور پروژه های مشترک میان دو کشور صورت پذیرفت.
ترفع اضافه کرد: در این سفر، ملاقات هایی با «الهام علی اف» رییس جمهور آذربایجان، معاون نخست وزیر و رییس کمیسیون مشترک انجام شد. همین طور وزیر راه و شهرسازی که ریاست کمیته مشترک همکاری اقتصادی از طرف جمهوری اسلامی ایران را بر عهده دارد، با وزیر حمل و نقل جمهوری آذربایجان نیز ملاقات و گفتگو کردند. بازدید از بندر باکو، بندر اَلَت باکو و پروژه های مشترک مرزی در حاشیه رود ارس نیز از دیگر برنامه های این سفر بود.
رئیس مرکز امور بین الملل وزیر راه و شهرسازی اشاره کرد: در مذاکرات انجام شده، با توجه به این که هر دو طرف ریاست کمیسیون مشترک را بر عهده دارند، تمامی زمینه های همکاری اقتصادی میان ایران و آذربایجان مورد بررسی قرار گرفت و طرفین به توافقات جدیدی رسیدند تا این توافقات، قبل از سفر قریب الوقوع رییس جمهور به جمهوری آذربایجان، عملیاتی و اجرائی شوند.
وی با اشاره به محورهای اصلی این توافقات، بیان کرد: بخش عمده این توافقات مربوط به حوزه حمل و نقل است تا بتوان برنامه ریزی ضروری جهت افزایش عبور و مرور در مرزهای دو کشور را انجام داد. باتوجه به هدف گذاری کوتاه مدت برای پیشرفت حجم تجارت میان ایران و جمهوری آذربایجان به یک میلیارد دلار، لازمست، همین طور ظرفیت پذیرش در پایانه های مرزی افزایش یابد.
ترفع اضافه کرد: موضوع افزایش پذیرش کامیون ها در مرزهای مشترک یکی از محورهای اصلی مذاکرات بود که درباب آن به جمع بندی رسیدیم. قرار شد برنامه مربوط به این مساله تا قبل از سفر رییس جمهور تهیه، غائی و به امضای طرفین برسد. هدف از این برنامه، تسهیل فرایندهای گمرکی، ساده سازی و عادلانه سازی تشریفات عبور و کاهش زمان توقف کامیون ها در پایانه های مرزی است.
وی اضافه کرد: موضوع دیگر مربوط به همکاریهای دوجانبه در عرصه بنادر بود؛ به شکلی که ایران بتواند در بنادر جمهوری آذربایجان و متقابلاً آذربایجان در بنادر ایران فعالیت داشته باشد. در این خصوص نیز قرار شد بسته همکاری مشترک جدیدی تعریف شود که به توسعه حجم تجارت میان دو کشور کمک نماید.
رئیس مرکز امور بین الملل وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: همین طور توافقات انجام شده در نشست کمیسیون مشترک که در ۲ و ۳ بهمن ماه سال جاری برگزار شده بود، بار دیگر مرور شد و آخرین وضعیت اجرای آنها مورد بررسی قرار گرفت. مواردی که نیازمند گفتگو و پیگیری بیشتر بود نیز مورد بحث قرار گرفت تا موانع احتمالی موجود در روند اجرای توافقات، به سرعت برطرف شود.
وی با اشاره به تجربه همکاری مشابه با ترکیه در حوزه تعرفه ها و تسهیلات گمرکی، اظهار داشت: در این گفتگوها بر اهمیت درنظر گرفتن خدمات ویژه برای کامیون هایی که در گمرک ها عبور دارند تاکید شد تا پروسه عبور تسهیل و مدت انتظار کم شود. این اقدام تأثیر قابل توجهی در بهبود جریان تجارت خواهد داشت.
ترفع درباب پروژه راه اندازی پل مرزی جدید نیز توضیح داد: یکی از پروژه های مشترک مرزی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، راه اندازی پل مرزی جدید کلاله است که در سمت ایران به نقطه آغبند و در سمت آذربایجان به نقطه مقابل متصل می شود. این پل برای عبور وسایل نقلیه طراحی شده و برنامه ریزی به شکلی است که عملیات اجرائی آن تا پایان امسال تمام شود.
وی در آخر اشاره کرد: درباب پایانه های مرزی دو کشور نیز عملیات اجرائی شروع شده است. در سمت ایران، ۲۰ هکتار زمین آماده سازی شده و به زودی ساخت ساختمان های مورد نیاز شروع خواهد شد. تا قبل از تکمیل این ساختمان ها، تجهیزات مرزی بصورت موقت مستقر می شوند و بعد از بهره برداری کامل، پروسه انتقال به ساختمان های دائمی صورت خواهد گرفت.
تفاهم نامه حمل و نقل و ترانزیت در مسافرت پزشکیان به آذربایجان امضا می شود
به گزارش فراز برج به نقل از مهر، وزیر راه و شهرسازی طی سفر به جمهوری آذربایجان از تشکیل کمیته مشترک حمل و نقل ایران و آذربایجان در هفته های آتی آگاهی داد و اظهار کرد: هدف از تشکیل مستمر جلسات این کمیته، تسریع در روند پیگیری پروژه های مشترک در تمام شقوق حمل و نقل شامل ریلی، جاده ای، هوایی و دریایی خواهد بود.
به گفته او، در جریان برگزاری نشست مشترک با طرف آذری مقرر شد، درباب امور حمل ونقلی، مرزی، گمرکی و ترانزیت، تفاهمنامه ای آماده شود تا بعد از انجام بررسی دوجانبه در مسافرت مسعود پزشکیان رییس جمهوری ایران به آذربایجان میان دو کشور به امضا برسد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب