مهر بررسی كرد؛

ایجاد صف طویل کامیون ها در مرز سرو

ایجاد صف طویل کامیون ها در مرز سرو فراز برج: در ایام اخیر ایجاد صف های طویل در مرز سرو در آذربایجان غربی سبب گلایه مندی و نارضایتی رانندگان خودرو های ترانزیتی در این مرز شده است.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها- سکینه اسمی: طی روزهای تعلل کشور ترکیه در اجازه ورود خودرو های ترانزیتی ایرانی به خاکش از سمت مرز سرو باعث ایجاد صف های چند کیلومتری از تریلی های ترانزیتی در گمرک سرو و نارضایتی شدید رانندگان شده است.
مرز تاجر تنها مسیر تردد خودرو های ترانزیتی ایران به ترکیه و بازارهای اروپایی است اما فاصله زیاد این مرز با استانبول و بندر مرسین مهم ترین بندر تجاری ترکیه سبب شده رانندگان خودرو های ترانزیتی دنبال مسیر جایگزین برای کاهش مسافت باشند آذربایجان غربی یک چهارم پایانه های مرزی و مرزهای رسمی کشور را در اختیار دارد، تنها کشور هم مرز با ترکیه هم به حساب می آید که دارا بودن مرزهای بازرگان، سرو و رازی با ظرفیت هایی نظیر نزدیک بودن به دریای سیاه، منطقه قفقاز، دریای مدیترانه، منطقه استراتژیکی شرق اروپا و بهشت وارداتی شمال عراق را هم به این مزیت ها اضافه کرد.
مرز تاجر تنها مسیر تردد خودرو های ترانزیتی ایران به ترکیه و بازارهای اروپایی است اما فاصله زیاد این مرز با استانبول و بندر مرسین مهم ترین بندر تجاری ترکیه سبب شده رانندگان خودرو های ترانزیتی دنبال مسیر جایگزین برای کاهش مسافت باشند.
در ماه های اخیر بهره برداری از بزرگراه سرو، طرح ایجاد منطقه ویژه اقتصادی به همراه فاصله اندک از مرز سرو به سمت استانبول و بندر مرسین سبب شده تجار و صادرکننده و واردکنندگان استان رغبت زیادی به استفاده از این مرز داشته باشند.
تمایل زیاد رانندگان خودرو های ترانزیتی برای تردد از مرز سرو در ایام اخیر از سویی فراهم نبودن زیرساخت های پذیرش خودرو های ترانزیتی و محوطه کوچک از سمت کشور ترکیه باعث ایجاد صف های طویل در این مرز شده و رانندگان از وضعیت باعث گلایه مند هستند.

رایزنی با کشور ترکیه برای حل مشکل تردد و ایجاد صف خودرو های ترانزیتی درحال انجام است
روز گذشته ده های ایرانی با ارسال این ویدئو از صف های طویل تریلی های ترانزیتی در مرز سرو مدعی شدند که ۸ روز است در مرز سرو و در پشت گمرگ ایران مانده اند و اجازه ورود به خاک ترکیه به آنها از جانب گمرک ایران داده نمی گردد.
مرز تاجر در مقایسه با مرز سرو فاصله دو برابری به استانبول و بندر مرسین دارد در این راستا طی هفته های اخیر شاهد تمایل تردد رانندگان ایرانی از مرز سرو و ایجاد صف در این مرز هستیم رانندگان ایرانی مدعی هستند که با وجود صف های کیلومتری تریلی های ایرانی مقابل گمرک سرو، تریلی های ترکیه به سادگی و بدون مشکل از گمرک عبور کرده و وارد خاک ترکیه می شوند.
این رانندگان، اعلام می کنند، ۸ روز است که نه حمام کرده ایم و نه از جانب مسئولین ایرانی مشکلات ما پیگیری می شود، امیدواریم که استاندار آذربایجان غربی به این قضیه ورود کرده و به مشکلات ما رسیدگی کند.
ناظر گمرکات آذربایجان غربی در مورد مشکل صف در مرز سرو به خبرنگار مهر اظهار داشت: به علت فاصله کم مرز سرو به استانبول و بندر مرسین رانندگان خودرو های ترانزیتی ایرانی که پیش از این از مرز بازرگان تردد می کنند به سمت این مرز روی آورده اند.
توحید آذربد با اشاره به اینکه آذربایجان غربی تنها مرز مشترک ایران به ترکیه به حساب می آید، اضافه کرد: مرز بازرگان در مقایسه با مرز سرو فاصله دو برابری به استانبول و بندر مرسین دارد در این راستا طی هفته های اخیر شاهد تمایل تردد رانندگان ایرانی از مرز سرو و ایجاد صف در این مرز هستیم.

روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ خودروی ترانزیتی از مرز سرو تردد می کنند
وی با اشاره به اینکه در مرز سرو تردد رانندگان ترکیه مشکلی ندارد چون که زیرساخت های لازم از سمت مرز ایران فراهم است، اظهار داشت: زیرساخت های لازم در سمت ترکیه فراهم نیست و مرز مقابل محوطه کوچکی برای پذیرش خودرو های ایرانی دارد که این امر باعث کندی تردد رانندگان خودرو های ایرانی شده است.
ناظر گمرکات آذربایجان غربی با تکیه بر این که رایزنی با مقامات کشور ترکیه برای تسریع در روند ترخیص خودورهای ترانزیتی در حال انجام می باشد، اضافه کرد: چون محوطه مرز مقابل برای پذیرش خودرو ها کوچک است و مقامات ترکیه هم مبادرت به ایکس ری و کنترل کامیون های ایرانی می کنند روند ترخیص بسیار کنداست.
آذربد با اشاره به اینکه روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ خودروی ترانزیتی از مرز سرو تردد می کنند، افزود: از سمت مرز سرو مشکلی برای تردد نداریم امیدواریم با تسریع روند پذیرش کامیون های ایرانی از سمت ترکیه مشکل صف خودرو ها به زودی برطرف شود.

مرز سرو باید به منطقه آزاد تجاری تبدیل شود
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی هم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره ایجاد صف در مرز سرو اظهار داشت: مسؤلان باید سریع تر روند تردد کامیون های ترانزیتی در مرز سرو را تسهیل کنند، هر چند این مشکل قابل قبول نیست اما نشان دهنده رونق اقتصادی ارومیه است.
سیدسلمان ذاکر ضمن اشاره به بازگشایی مرزها پس از وقفه به علت شیوع کرونا اظهار نمود: در سالهای اخیر اقدامات خوبی در زمینه ایجاد زیرساخت های اقتصادی در مرز سرو همچون بهره برداری از بزرگراه سرو انجام شده است و این امر باعث رغبت تردد رانندگان کامیون های ترانزیتی از این مرز شده است.
با توجه به نزدیکی فاصله دسترسی به بازارهای ترکیه و اروپا از مرز سرو باید هر چه سریع تر منطقه ویژه اقتصادی سرو عملی شود و حتی طرح تبدیل مرز سرو به منطقه آزاد تجاری هم باید مطرح و ایجاد شود وی ضمن اشاره به طرح ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در مرز سرو اظهار داشت: با عنایت به نزدیکی فاصله دسترسی به بازارهای ترکیه و اروپا از مرز سرو باید هر چه سریع تر منطقه ویژه اقتصادی سرو عملی شود و حتی طرح تبدیل مرز سرو به منطقه آزاد تجاری هم باید مطرح و ایجاد شود.
ذاکر با اشاره به اینکه اجرایی شدن منطقه ویژه اقتصادی در سرو و ایجاد منطقه آزاد تجاری در این مرز سالهاست از مطالبات جدی مردم ارومیه است، اضافه کرد: استاندار جدید آذربایجان غربی باید این امر را در اولویت قرار دهد.
اظهارات ذاکر و ناظر گمرکات آذربایجان غربی در مورد ایجاد صف به علت رغبت رانندگان ایرانی برای تردد از مرز سرو به جای مرز بازرگان در حالی مطرح می شود که دیگر نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی اعتقاد دارد، این صف به خاطر ناهماهنگی در گمرک و اجبار کامیون ها به توقف بی مورد در یک پارکینگ صورت گرفته که از امروز عبور آنها از سر گرفته شد و تا دو روز آینده کامل رفع خواهد شد.
وحید جلال زاده اعتقاد دارد، با پیگیری انجام شده از گمرک مشخص شد ناهماهنگی دستگاههای متولی در گمرک سرو و اجبار کامیون داران برای توقف بی مورد در یک پارکینگ سبب ایجاد این صف های طولانی و ایجاد مشکل برای رانندگان شده است.
وی می گوید، هر ساله این ناهماهنگی ها سبب ایجاد این مشکلات می کند و لازم است تا با ایجاد یک چارچوب مدیریتی واحد از بروز باردیگر چنین مشکلاتی در استانی که اقتصاد آن با مرز و گمرک گره خورده جلوگیری شود.

ضرورت ایجاد زیرساخت های اقتصادی در مرز سرو
آنچه مسلم است، پایانه مرزی سرو به دلیل نزدیکی به بندر "مرسین" بعنوان قطب مهم صادرات و واردات کشور ترکیه، از اهمیت خاصی برخوردار می باشد که با عنایت به این امر، پایانه مرزی سرو می تواند نقش خوبی در اقتصاد ایفا کند.
مرز سرو ۲.۷ هکتار مساحت دارد، این میزان برای پایانه مرزی که باید نقش مؤثر و تأثیرگذاری داشته باشد، خیلی ناچیز بوده و ضروریست الحاق هایی به این محدوده صورت گیرد که در این راستا سازمان راهداری بر مبنای مصوبات کار ویژه مرز و شورای مبادی ورودی و خروجی کشور باید اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهد.
پایانه رسمی کشور بعنوان مبادی رسمی ورود و خروج کشور نقش بسزایی در اقتصاد و ارزآوری و صادرات و واردات دارد و بزرگترین خصوصیت آذربایجان غربی، وجود پایانه های رسمی است، هر سه پایانه مرزی بازرگان، رازی و سرو با عنایت به اهمیت حمل و نقل بار و جابجایی مسافر و همینطور مرز سرو به لحاظ قرار گرفتن در مرکز استان از اهمیت خاصی برخوردار می باشد و نیاز است که به صورت متمرکز و منسجم برای پایانه های مرزی برنامه داشته باشیم.
با توجه به این که یک چهارم پایانه های کشور در آذربایجان غربی قرار دارد، لزوم توسعه و تأمین زیرساخت های لازم برای پایانه های مرزی بخصوص پایانه مرزی سرو در جهت توسعه پایدار و گسترش مراودات اقتصادی با کشورهای همسایه، مبحث مهمی به حساب می آید.
سرو در ۴۵ کیلومتری ارومیه مرکز آذربایجان غربی قرار داشته و هم مرز با استان حکاری ترکیه در جنوب شرقی این کشور است.


منبع:

1400/08/17
21:20:25
5.0 از 5
720
تگهای خبر: اقتصاد , بازگشایی , بندر , بهره برداری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان