چه تعداد ساختمان خطرناک در تهران وجود دارد؟

چه تعداد ساختمان خطرناک در تهران وجود دارد؟ به گزارش فراز برج رئیس پیشین سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران اشاره کرد: ما اگر اجازه داده بودیم بخشنامه کنترل ساختمان تصویب شود، ماجرای متروپل اتفاق نمی افتاد.



به گزارش فراز برج به نقل از خبر آنلاین، مدیرکل اسبق دفتر تشکل های مهندسی وزارت مسکن و شهرسازی و رئیس پیشین سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که مجوز ساخت وساز را کدام ارگان و نهاد می دهد؟ اظهار داشت: در جاهای مختلف از نظر جغرافیایی، مراجعی که مجوز ساخت وساز می دهند، متفاوت می باشد. بدین سان که در شهرها، شهرداری مجوز ساخت وساز را می دهد. در روستا، دهداری ها این کار را می کنند. بنیاد مسکن نیز در روستاها دخالتی در پروسه در صدور ساخت وساز دارند، اما مسئولیت قانونی با دهداری ها است.
محسن بهرام غفاری اضافه کرد: در شهرهای جدید پیش از اینکه یک شهر جدید تشکیل گردد، سازمان عمران شهر جدید مربوطه پروانه می دهد و سپس خدمات و مدیریت شهری را شهرداری انجام می دهد. در شهرک های صنعتی، شرکت شهرک های صنعتی مجوز را می دهند و در شهرک ها بسته به اینکه شهرک در داخل حریم یک شهر باشد یا نباشد، تفاوت می کند. در جایی که در حریم نباشد، شهرک جواز ساخت وساز می دهد و در جایی که در حریم باشد، شهرداری جواز می دهد. در مناطق آزاد تجاری و اقتصادی نیز سازمان منطقه آزاد جواز ساخت وساز را می دهد.
مدیرکل اسبق دفتر تشکل های مهندسی وزارت مسکن و شهرسازی اشاره کرد: استانداری در ساخت وسازهای خارج از این محدوده ها مسئولیت دارد؛ حالا هر کجا که باشد. فاصله بین دو شهر یا در نقاطی از خارج از قلمروهایی که گفتم.

رییس پیشین سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران در پاسخ به این پرسش خبرآنلاین که مشخص است که چه تعداد ساختمان خطرناک در ایران وجود دارد؟ اظهار داشت: یک آماری را من دیدم که ۱۲۹ ساختمان در تهران بعنوان ساختمان های پرخطر اعلام گردید. این آمار بطور عمده از زاویه حفاظت در مقابل حریق است، نه از زاویه همه ضوابط فنی و مقررات ساختمان و استانداردهای مهندسی. به سبب اینکه از این زاویه که نگاه کنید، شمارش ساختمان هایی ضوابط فنی و مقررات ساختمان و استانداردهای مهندسی را رعایت نکردند، تعداد خیلی بالاست.
غفاری اضافه کرد: پس از اتفاق پلاسکو، سازمان آتش نشانی مطالعاتی داشت و مرکز تحقیقات نیز مطالعاتی داشت که ساختمان های بسیار پرخطری که برای ایمنی شهروندان و ساختمان در مقابل حریف ضعف خیلی زیاد دارند، مشخص شدند. در این رابطه، آماری نیز ارائه شد. الان کنار هر کدام از ۱۲۹ ساختمانی که در آن لیست منتشره در شهر تهران وجود دارد، تعداد زیادی ساختمان وجود دارد که شبیه به این ۱۲۹ ساختمان پرخطر هستند. منتها این ها ساختمان هایی را بررسی کردند که یا به لحاظ جمعیت پذیری، تعداد زیادی در معرض لطمه قرار می گرفتند، مثل درمانگاه و فروشگاه ها و سینماها.
وی عنوان کرد: این لیست ۱۲۹ ساختمان را در عالم واقع اگر بخواهیم در نظر بگیریم، به قطعیت می توانم بگویم که مشابه این ساختمان ها ۱۰۰ برابر وجود دارد و ما داریم در آنها زندگی می نماییم. دلیل هم این است که عموما این ساختمان ها قدیمی هستند و در زمانی که ساخته می شدند، هیچ مقررات ملی ساختمانی وجود نداشته است.
مدیرکل اسبق دفتر تشکل های مهندسی وزارت مسکن و شهرسازی اشاره کرد: ماده ۵۵ قانون شهرداری، وظایف شهرداری ها را لیست کرده است. در بندهای ۱۴ و ۲۰ این قانون تکالیفی برعهده شهرداری ها گذاشته شده که هر کجا شهرداری ها ببینند ساختمانی واجد مخاطراتی برای شهروندان است، شهرداری مکلف است که فورا برای رفع خطر اقدام نماید.
غفاری تصریح کرد: نکته این جاست که از امروز به بعد پروانه را باید به ساختمان هایی بدهند که معیارها و اصول فنی و مهندسی در آن رعایت شده است. پروانه را هم که دادند، شهرداری ها نقض نکنند. نخستین کسی که پروانه را نقض می کند، شهرداری است. وقتی یک پروانه ای برای ساخت وساز داده می شود و افراد تخلف می کنند و ساختمان ۳ طبقه، ۴ طبقه می شود، اما در ماده ۱۰۱ پولی از سازنده گرفته می شود و اجازه بهره برداری می دهند، نخستین نقض کننده پروانه شهرداری است.
وی متذکر شد: ما توقع داریم شهرداری ها حفاظت ساختمان ها و پایداری اش در مقابل حریق و از نظر فنی بررسی نمایند و بعد اجازه بهره برداری دهند.
رییس پیشین سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران اشاره کرد: دولت، مجلس و نظام حکومتی باید همه مسئولیت های عوامل مختلف دخیل در ساخت وساز را در یک قانون جمع کنند. اگر نظام مهندسی و شهرداری ها اجازه داده بودند بخشنامه کنترل ساختمان تصویب شود، ماجرای متروپل اتفاق نمی افتاد.
متن کامل این گفت و گو را اینجا بخوانید.
223227


منبع:

1401/03/25
08:30:51
5.0 از 5
548
تگهای خبر: استانداری , اقتصاد , ایمنی , بهره برداری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان