ساخت مسکن دولتی به قیمت ارزان فروشی نفت!

ساخت مسکن دولتی به قیمت ارزان فروشی نفت! به گزارش فراز برج، تجارت نیوز نوشت: ورود چینی ها به پروژه نهضت ملی مسکن قطعی شده است؛ پیمانکارانی که هنوز خاطره حضور آنها در پروژه آزادراه تهران-شمال فراموش نشده است! سیدمحمد مرتضوی رییس کانون سراسری انبوه سازان مسکن معتقد می باشد دولت حاضر شده نفت را در مقابل ساخت مسکن، بسیار ارزان تر از قیمت واقعی به چینی ها واگذار کند حال آنکه انبوه سازان داخلی نیز می توانستند به شیوه تهاتر برای دولت مسکن بسازند.



چند روز قبل بود که با وجود تکذیب وزارت راه و شهرسازی بحث حضور چینی ها برای ساخت واحدهای پروژه نهضت ملی مسکن در مقابل تهاتر نفت حتمی شد. این همکاری در حالی است که قبل از این انبوه سازان داخلی به دولت پیشنهاداتی داده و در این زمینه ابراز تمایل کرده بودند.
شرکت های چینی هزینه ساخت هر متر مربع از واحدهای مسکونی وعده داده شده را چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در نظر گرفته اند! این در حالیست که سازندگان مسکن عنوان می کنند باتوجه به قیمت مصالح ساختمانی و تورم فزاینده، این عدد غیرقابل باور و اجراست. از همین رو این گمانه مطرح است که دولت، نفت را با قیمتی بسیار پایین تر به چینی ها واگذار می کند تا از این سمت قیمت ریالی واحدهای مسکونی همان چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اعلام گردد.
سیدمحمد مرتضوی، رییس کانون سراسری انبوه سازان مسکن به بررسی وضعیت ساخت وساز در کشور، ظرفیت های انبوه سازان برای تولید مسکن و سرمایه گذاری خارجی در بخش مسکن ایران پرداخته است؛ بخش اول این گفت و گو که ناظر بر حضور چینی ها به عنوان سرمایه گذار خارجی در بخش مسکن ایران است را در ادامه می خوانید. کارنامه حضور چینی ها در پروژه های داخلی
رئیس کانون سراسری انبوه سازان مسکن درباب سابقه حضور چینی ها در پروژه های داخلی به تجارت نیوز اظهار داشت: چند سال قبل تجربه ناموفقی درباره ی حضور چینی ها در پروژه های داخلی وجود داشت؛ از آنها برای ساخت اتوبان تهران-شمال هم کمک گرفته شده بود که خسارت زیادی را به کشور وارد کرد و موجب شد چند سال این طرح بزرگ ملی عقب بیفتد. هزینه غیرواقعی ساخت مسکن
مرتضوی همین طور درباره ی هرینه ساخت واحدها نیز بیان کرد: آنچه درباب حضور چینی ها در پروژه های نهضت ملی مسکن مطرح شده هزینه ساخت است. آن طور که مقرر شده چینی ها می خواهند واحدها را با متری چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بسازند!
وی اضافه کرد: این مبلغ از اوایل دولت سیزدهم و ابتدای طرح نهضت ملی مسکن هم مطرح بود و به انبوه سازان پیشنهاد شد اما از آنجائیکه با واقعیت های اقتصادی و هزینه ساخت مغایرت داشت مورد توافق قرار نگرفت.
رئیس کانون سراسری انبوه سازان مسکن اظهار داشت: در همن زمان هم نمی شد با این مبلغ مسکن ساخت؛ حالا که نرخها بالاتر هم رفته اند! اما دولت همچنان بر همان قیمت اصرار می کند. معین نیست با این میزان تورم دولت طبق چه برآوردی چنین قیمتی را مطرح می کند که قاعدتا از طرف انبوه سازان هم پذیرفته نیست.
مرتضوی افزود: تنها مجموعه هایی که با این مبلغ اعلام آمادگی کردند، قرارگاه های جهادی بودند که هیچگاه هم ارتباط مستقیم آن با بخش مسکن مشخص نشده است؛ ساخت مسکن احتیاج به تخصص و تکنولوژی مخصوص به خود دارد. حالا هم به سبب این که تعدادی از این قرارگاه ها نتوانسته اند به تعهدات خود عمل کنند دولت در حال پس گرفتن پروژه ها از آنهاست و برخی دیگر نیز از آنجائیکه سازندگان تمایل به همکاری نداشتند درحال فسخ قرارداد خود هستند. جامعه هدف مسکن حمایتی توان پرداخت هزینه را ندارد
رئیس کانون سراسری انبوه سازان مسکن در مورد جامعه هدف طرح های حمایتی مسکن اظهار داشت: به هر حال در دل این طرح حمایتی مقرر است عده ای خانه دار شوند. به مردم گفته می شود که برای شما مسکنی درحال تدارک است و چند سال بعد آنرا تحویل می گیرید و مردم مکلف می شوند منابع مالی این طرح ها را تامین کنند و قسط واریز می کنند.
او افزود: غالبا کسانی که جامعه هدف اینطور طرح ها هستند بضاعت مالی زیادی ندارند و برای تامین این مبالغ سختی و زحمت زیادی خواهند کشید. وقتی این طرح ها به نتیجه نرسد لطمه اجتماعی زیادی در پی خواهد داشت و نارضایتی فراگیر ایجاد می شود و دولت باید در همه این موارد پاسخگو باشد. تهاتر نفت به چه قیمتی؟
مرتضوی اظهار داشت: این مواردی است که ما (انبوه سازان) بارها آنرا گوشزد کرده بودیم. تحقیقات نشان می دهد باتوجه به وضعیت فعلی نمی توان با این مبالغ پیشنهادی واحدی ساخت. ولی حالا که گفته می شود چینی ها یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد در مقابل متری چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خواهند ساخت نخستین چیزی که به ذهن هر فرد می رسد تهاتر نفت با قیمت پایین تر است.
رئیس کانون سراسری انبوه سازان مسکن همین طور بیان کرد: حالا این سوال پیش می آید که چرا دولت همین شیوه را با سرمایه گذار و انبوه ساز داخلی اجرا نمی کند؟ دولت باید قیمت واقعی را مد نظر قرار دهد و اجاره دهد همه چیز سر جای خود قرار بگیرد. اگر مردم در پرداخت ها مشکلی دارند باید یارانه هایی برای این مورد در نظر گرفته شود و منابع مالی غیر از آن برای این پروژه ها پیدا کرد.
تهدید زنجیره مشاغل صنعت ساختمان با ورود چینی ها
مرتضوی با اعلان اینکه مشکلات دیگری نیز در ارتباط با واگذاری پروژه های داخلی به شرکت های خارجی وجود دارد، اظهار داشت: وقتی چینی ها عهده دار پروژه هایی مثل نهضت ملی مسکن می شوند دیگر نمی توان از زنجیره داخلی تولید مسکن در ساخت این یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد بهره برد و مشاغل زیادی تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.
رئیس کانون سراسری انبوه سازان مسکن اظهار داشت: تعداد زیادی از افرادی که در اشکال مختلف در پروژه ها به کار گرفته می شوند مثل مهندسان، کارگران ساختمانی و حوزه بزرگ مشاغل مربوط به صنعت ساخت و ساز، از این ساخت خارج خواهند شد.
او افزود: وقتی گفته می شود سالی یک میلیون مسکن ایجاد می شود فقط فرصتی برای خانه دار شدن مردم نیست، بلکه فرصتی برای فروش مصالح ساختمانی نیز به وجود می آید، فضایی برای مهندسین داخلی نیز فراهم می شود و همین طور فرصتی است برای توسعه اشتغال کشور و کسب وکارهایی که به صنعت ساختمان وابسته است. با واگذاری پروژه مسکن ملی انحصار ایجاد خواهد شد و باید توجه داشت که قاعدتا چینی ها بدنبال منافع ملی و اقتصادی خود هستند.
مرتضوی توضیح داد: از هر منظری که نگاه نماییم ساخت مسکن حمایتی کار بسیار ساده ای است. تکنولوژی های خوبی در این خصوص در کشور وجود دارد و همین طور مهندسان و انبوه سازان نیز در این مورد مشکلی ندارند و همه دنبال فرصت هستند تا خودرا ثابت کنند. وقتی همه این فضا در اختیار یک کشور دیگر گذاشته می شود طبیعی است که اتفاق خوبی در پی نخواهد داشت. پیشنهاد تهاتر از طرف سازندگان داخلی
او در مورد پیشنهاد تهاتر از طرف انبوه سازان داخلی نیز بیان کرد: انبوه سازان به دولت پیشنهاد داده بودند که در هر کدام از این طرح ها ۲۰ تا ۵۰ درصد منابع مالی پروژه را تهاتر نماییم. قسمتی از این تهاترها می تواند زمین هایی باشد که بصورت مستقیم و یا غیرمستقیم از دل خود آن پروژه ها و یا قسمت های دیگری واگذار می شود. قسمتی از آن می تواند در قالب مجوزهایی باشد که دولت اجازه می دهد بخش هایی از پروژه را سازنده با نرخ و شرایط خود به فروش برساند.
مرتضوی افزود: در بحث بنگاه های اجاره داری حرفه ای هم می توان اقداماتی با همکاری دولت انجام داد. به هر حال تمام مردم را نمی توان صاحبخانه کرد، ولی می توان در بین مدت برای مردم خانه هایی ساخته شود که اجاره ای باشد.
وی اظهار داشت: جزییات این ایده ها برای تهاتر با جزییات کامل به دولت تحویل داده شده بود ولی تا امروز پاسخی به آن داده نشده است؛ البته بتازگی وزیر راه و شهرسازی فرمان داده است مطالعاتی در این مورد صورت گیرد.




بیشتر بخوانید: جزئیات گرانی مسکن در ۶۴ کشور/ ترکیه رکورددار تورم مسکن شد + جدول




۳۵۲۱۷


منبع:

1401/12/10
08:26:47
5.0 از 5
498
تگهای خبر: آزادراه , اجاره , اشتغال , اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان