زور بساز بفروش ها زیاد است

زور بساز بفروش ها زیاد است به گزارش فراز برج، ایسنا نوشت: رئیس کانون انجمن های صنفی کارگران ساختمانی ضمن اشاره به قطع بیمه ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی در طول سه سال گذشته، از وجود ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی در لیست انتظار بیمه و بلاتکلیفی آنها اطلاع داد و خواهان اجرای واقعی صدور شناسنامه فنی ساختمان شد.



اکبر شوکت ضمن اشاره به آخرین روند بیمه کارگران ساختمانی در کشور اظهار نمود: کارگران ساختمان مثل سه سال قبل همچنان در بلاتکلیفی به سر می برند و استرس و اضطراب قطع شدن بیمه سه سال است همراهشان است.

وی با اشاره به اینکه بیمه حدود ۳۰۰ هزار نفر در طول سه سال قبل قطع شده است، اضافه کرد: با وجود اصلاحات جزیی در مورد قانون بیمه کارگران ساختمانی در مجلس، هرچند نظر کمیسیون اجتماعی و نظر نمایندگان کارگری و تأمین اجتماعی چیز دیگری بود ولی در صحن علنی یک دفعه کار کارشناسی چند ساله را کنار گذاشتند و مبحث جدید را تصویب کردند اما همان هم اجرایی نمی شود.

به گفته شوکت، هم اکنون هیچ کارگر جدیدی بیمه نمی شود و نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر در نوبت بیمه هستند.

رئیس کانون انجمن های صنفی کارگران ساختمانی در گفت وگویی اظهار نمود: به تازگی شاهکار جدیدی از جانب برخی افراد طرفدار بساز بفروشان عرضه شده است که تلاش دارند منابع قانون موجود هم با پیشنهادی که تحت عنوان استفساریه عرضه کرده اند نصف شود. یعنی اگر استفساریه رای بیاورد باید امیدمان را نسبت به بیمه شدن ۵۰۰ هزار نفر از دست بدهیم و حداقل نصف افرادی هم که بیمه هستند بیمه آنها قطع خواهد شد.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود نظارت قوی توسط دستگاههای متولی و نهادهای صنفی شاهد چنین مسائلی هستیم؟ اظهار داشت: یکی از بزرگترین ضعف های اقتصاد که بخشی از آن سبب تورم و دو قطبی شدن جامعه و شکل گیری طبقه غنی و فقیر می شود، عدم ایستادگی دربرابر زیاده خواستار است. متاسفانه زور بساز بفروش ها در صنف ما آنقدر زیاد است که به سادگی حق و حقوق کارگر ساختمانی را که جزو مشاغل سخت و زیان آور است زیرپا می گذارند و نادیده می گیرند. باوجود آنکه تنها شش درصد شاغلین کشور را تشکیل می دهیم ولی ۵۰ درصد حوادث ناشی از کار متعلق به کارگران بخش ساختمان است.

شوکت درعین حال در رابطه با اجبار وجود شناسنامه فنی ساختمان و ضرورت ثبت مدارج مهارتی نیروی کار اظهار داشت: با اینکه در ماده ۴ قانون نظام مهندسی این مسأله ذکر شده ولی در ماده ۱۸ قانون بهبود فضای و کار هم دیده شده است. ما سال ۱۳۹۰ این قانون را از مجلس گرفتیم و در ماده ۱۸ قانون بهبود فضای کسب و کار به صورت کامل اشاره شده و بابت آن ۱۰ سال دوندگی صنفی کردیم ولی مافیای قدرت و ثروت اجازه نمی دهند مسیر اجرای قانون و عدالت برای کارگر ساختمانی و صنعت ساخت و ساز اتفاق بیفتد.

رئیس کانون انجمن های صنفی کارگران ساختمانی تصریح کرد: اگر شناسنامه فنی به صورت واقعی اتفاق بیفتد اطلاعات کامل و جامع از کل یک میلیون و ۴۰۰ هزار کارگر و استادکار ساختمانی که مجریان اصلی ساخت و ساز در کشورند و نوع کار و توانایی و کیفیت انجام کارشان خواهیم داشت.

شوکت اضافه کرد: از سوی کانون انجمن های صنفی کارگران ساختمانی با حدود ۵۰۰ انجمن که بزرگترین تشکل کارگری است اعلام می نماییم هر زمان وزیر کار یا وزیر راه و شهرسازی اعلام کنند آمادگی داریم با استفاده از ظرفیت انجمن ها در سرتاسر کشور مسائل را دنبال نماییم.



۲۱۷۲۲۳



منبع:

1402/10/03
08:10:08
5.0 از 5
381
تگهای خبر: اقتصاد , بیمه , دستگاه , ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان