کاهش ۵۰ درصدی فروش آپارتمان در تهران طی یک سال بازار مسکن از رکود خارج می شود؟

کاهش ۵۰ درصدی فروش آپارتمان در تهران طی یک سال بازار مسکن از رکود خارج می شود؟ فراز برج: در تهران طی سال جاری میزان فروش آپارتمان ها به نصف سال 1401 رسید که بیان کننده ادامه رکود و تشدید آن در سال 1402 بوده است.


به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، بازار مسکن در سالی که رو تمام می شود هفتمین سال رکودی خودرا پشت سر می گذارد. رکود به این معنا که میزان خرید و فروش خانه در شهرها در حجم پایین تر از همیشه بوده است.
کارشناسان اقتصادی درباره ی رکود مسکن اعلام نمودند طی حداقل سه سال قبل حجم معاملات آپارتمان در شهرهای کشور تا 50 درصد نسبت به اوایل دهه 90 کاهش پیدا کرد.
تجارت نیوز نوشت: در تهران طی سال جاری میزان فروش آپارتمان ها به نصف سال 1401 رسید که بیان کننده ادامه رکود و تشدید آن در سال 1402 بوده است. در وضعیت رکود مسکن نه فقط بازار ساخت و ساز و سرمایه گذاری ساختمانی که صنایع بالادست این بازار همچون سیمان و آهن، درب و پنجره، تجهیزات برقی و سرمایه و گرمایش نیز به صورتی با رکود فروش و نبود مشتری روبرو می شوند.
این در حالیست که طی سال قبل نبض تعمیرات و بازسازی ساختمان نیز افت قابل توجه داشته است. کارشناسان در این زمینه تصریح می کنند، هزینه خرید تجهیزات ساختمان در سال 1402 متوسط 40 درصد نسبت به سال 1401 افزایش پیدا کرد.
این رشد هزینه البته برای مصالح ساختمانی و تجهیزات وارداتی بیش از این رقم بوده است. در نتیجه، بخاطر عدم تناسب درآمد خانوارها با هزینه های خرید و بازسازی مسکن هر دو بازار شاهد رکود است.
اثر رکود فروش مسکن در بازار ساخت و ساز بصورت رشد شکننده حجم صدور پروانه ساختمانی بازتاب پیدا کرده است.
امسال بر طبق آمار نیمه اول امسال تعداد پروانه های ساختمانی در شهرها حدود 20 درصد افزایش پیدا کرد اما به لحاظ تعداد ساختمان های بالا رفته و رقم کل پروانه ها، این تعداد ساخت مسکن هنوز از تقاضای بازار کمتر است.
در تهران نیز قسمتی از مناطق شهری به خاطر بسته های تشویقی مربوط به نوسازی بافت فرسوده شاهد افزایش روند صدور پروانه ساختمانی بوده است. با اینحال در آستانه ورود به سال 1403 فعالان بازار مسکن درباره ی آینده این بازار و فرجام رکود سوال می کنند.
کارشناسان اقتصادی در مقابل این پرسش معتقدند، شرط خروج از رکود مسکن ورود خریداران به حوزه قدرت خرید مداوم و بالا است!
از این منظر تحلیل می شود، برای آن که میزان فروش واحد مسکونی توسط سازنده ها در بازار مسکن افزایش پیدا کند اولاً باید میزان وام های بانکی برای خرید خانه حداقل 50 درصد افزایش پیدا کند. در تهران یک میلیارد تومان وام خرید مسکن پرداخت می شود اما بگفته کارشناسان سطح میانگین قیمت آپارتمان به 5 میلیارد تومان رسیده است در این صورت میزان تسهیلات در این زمینه تا 3 میلیارد تومان لازم است به مرور زمان افزایش یابد و مبلغ آن تعدیل شود.
این رقم در عین حال نیازمند کاهش مبالغ قسط وام های خرید مسکن می باشد.
اقساط وام بانکی هیچ تناسبی با حقوق افراد ندارد و همین دوگانگی امکان اثرگذاری وام جدید بر سطح قدرت خرید را سلب می کند.
شرط دوم نیز برقراری آرامش در بازار ارز است تا تقاضای جانبی وارد بازار مسکن نشود.
تعداد واحدهای مسکونی موجود در بازار معاملات به خاطر رکود سالهای اخیر کم است. در نتیجه اگر قدرت خرید مسکن مردم افزایش یابد و همچنان خریداران سرمایه ای نیز در این بازار حضور داشته باشند جمع آنها در مقابل عرضه محدود موجب افزایش بیشتر قیمت مسکن خواهد شد.
کارشناسان با مجموع این شرایط پیش بینی می کنند سال آینده نیز رکود مسکن ادامه داشته باشد.
۲۲۳۲۲۳


1402/12/15
08:01:03
5.0 از 5
350
تگهای خبر: آپارتمان , اقتصاد , بازسازی , پروانه ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان