چیلر جذبی لیتیوم بروماید

چیلر جذبی لیتیوم بروماید چیلرهای جذبی مانند چیلر ابارا از لیتیوم بروماید استفاده می کنند و بسیار پرطرفدار می باشند.


چیلر جذبی لیتیوم بروماید

چیلر جذبی لیتیوم بروماید نوعی سیستم تهویه مطبوع می باشد که از یک فرآیند جاذب-جاذب برای خنک کردن هوا استفاده می کند. این چیلرها به جای استفاده از برق برای فشرده سازی مبرد، از یک جاذب شیمیایی به نام لیتیوم بروماید برای جذب بخار آب و ایجاد اثر خنک کنندگی استفاده می‌کنند. 
لیتیوم بروماید (LiBr) یک ترکیب شیمیایی غیر آلی با فرمول LiBr است. این ماده به صورت جامد سفید رنگ در دمای اتاق وجود دارد و نقطه ذوب آن 457 درجه سانتیگراد است. لیتیوم بروماید در آب بسیار محلول بوده و محلول حاصل از آن به عنوان یک الکترولیت قوی عمل می کند. در ادامه به بررسی لیتیوم بروماید چیلر خواهیم پرداخت.
 

نحوه عملکرد چیلر جذبی لیتیوم بروماید

نحوه عملکرد چیلر جذبی لیتیوم برومید شامل مراحل زیر می باشد:
مخزن اواپراتور: هوای گرم و مرطوب وارد اواپراتور می شود و از روی کویل های حاوی آب عبور می کند. آب در اثر تماس با هوای گرم تبخیر می شود و بخار آب حاصل توسط لیتیوم بروماید جذب می شود. این فرآیند گرما را از هوا جذب می کند و آن را خنک می کند.
ژنراتور: محلول غلیظ لیتیوم بروماید و بخار آب به ژنراتور منتقل می شود. در ژنراتور، از یک منبع گرمایی مانند بخار آب داغ یا شعله مستقیم گاز برای گرم کردن محلول استفاده می شود. این امر باعث می شود که لیتیوم بروماید بخار آب را آزاد کند و به بخار تبدیل شود.
کندانسور: بخار لیتیوم بروماید از ژنراتور به کندانسور منتقل می شود. در کندانسور، بخار لیتیوم بروماید با خنک شدن توسط آب یا هوا به مایع تبدیل می شود.
مخزن جاذب: محلول رقیق لیتیوم بروماید از کندانسور به مخزن جاذب منتقل می شود. در مخزن جاذب، محلول خنک می شود و برای شروع چرخه دوباره آماده جذب بخار آب می شود.
 

مزایای چیلر جذبی لیتیوم بروماید

لیتیوم بروماید یک ماده شیمیایی منحصر به فرد با طیف گسترده ای از کاربردها است که باتوجه به مزایای آن مانند راندمان بالا، سازگاری با محیط زیست و قابلیت اطمینان بالا، به عنوان یک انتخاب ارزشمند برای طیف وسیعی از صنایع شناخته می شود. اصلی ترین مزایای استفاده از چیلرجذبی لیتیوم بروماید عبارتند از:
 
مصرف برق کم: چیلرهای جذبی لیتیوم بروماید به طور کلی از چیلرهای تراکمی برق کمتری مصرف می کنند، زیرا از برق برای فشرده سازی مبرد استفاده نمی کنند.
سازگاری با محیط زیست: چیلرهای جذبی لیتیوم بروماید از مبردهای سازگار با محیط زیست مانند آب استفاده می کنند و به همین دلیل تأثیر زیست محیطی کمتری دارند.
قابلیت استفاده از منابع گرمایی مختلف: چیلرهای جذبی لیتیوم بروماید می توانند از منابع گرمایی مختلف مانند بخار آب داغ، شعله مستقیم گاز یا حتی انرژی خورشیدی استفاده کنند.
 

معایب چیلر جذبی لیتیوم بروماید

هزینه اولیه بالا: چیلرهای جذبی لیتیوم بروماید به طور کلی از چیلرهای تراکمی گرانتر هستند.
حجم و وزن زیاد: چیلرهای جذبی لیتیوم بروماید به طور کلی از چیلرهای تراکمی بزرگتر و سنگین تر هستند.
نیاز به منبع گرمایی: چیلرهای جذبی لیتیوم بروماید برای کار به یک منبع گرمایی مانند بخار آب داغ یا شعله مستقیم گاز نیاز دارند.
 

کاربردهای چیلر جذبی لیتیوم بروماید

چیلرهای جذبی لیتیوم بروماید در طیف وسیعی از کاربردها مورد استفاده قرار می گیرند و کاربردهای متعددی دارند، از جمله کاربردهای لیتیوم بروماید می توان موارد زیر را نام برد:
ساختمان های مسکونی و تجاری: برای تهویه مطبوع فضاهای بزرگ مانند آپارتمان ها، هتل ها و دفاتر
مراکز درمانی: برای تهویه مطبوع بیمارستان ها، کلینیک ها و سایر مراکز مراقبت های بهداشتی
تاسیسات صنعتی: برای خنک کردن فرآیندهای صنعتی در صنایع مختلف مانند مواد غذایی، دارویی، شیمیایی و پتروشیمی
مراکز داده: برای خنک کردن سرورها و سایر تجهیزات الکترونیکی
 
توجه داشته باشید که چیلرهای جذبی لیتیوم بروماید برای آب و هوای گرم و مرطوب مناسب تر هستند. هم چنین چیلرهای جذبی لیتیوم بروماید ممکن است برای ساختمان هایی که فضای محدود دارند مناسب نباشند بنابراین قبل از نصب چیلر جذبی لیتیوم بروماید، در دسترس بودن منبع گرمایی مناسب را بررسی کنید.
تسلا تجهیز ارائه دهنده بهترین نوع چیلرجذبی و موارد مصرفی چیلر از جمله لیتیوم بروماید می باشد.
1403/04/16
18:42:56
5.0 از 5
247
تگهای خبر: رپورتاژ , صنعت , آپارتمان , تجهیزات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان