عضو كمیسیون صنعت اتاق تهران اعلام كرد؛

اخطار نسبت به زمین گیر شدن معادن

اخطار نسبت به زمین گیر شدن معادن به گزارش فراز برج نایب رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران با اشاره به اینکه طی ۴ سال باید ۲۵ هزار دستگاه ماشین آلات به معادن تزریق شود، اظهار داشت: معدنکاری کشور در حال زمین گیر شدن است که علت عمده آن نبود تجهیزات است.



سجاد غرقی در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد تأمین ماشین آلات معادن، اظهار نمود: هم اکنون طبق براورد های انجام شده، فقط «معادن کوچک مقیاس» در انتهای سال ۹۹ احتیاج به تأمین ۱۱ هزار دستگاه جدید داشتند که جهت افزایش حمل عملیاتی بوده است؛ یعنی این دستگاه ها برای نوسازی و … نیست.
نایب رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه تا سال ۱۴۰۴ باید سالانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تن عملیات خاک برداری صورت گیرد در صورتی که این عدد الان ۵۰ میلیون تن است، اضافه کرد: همینطور طبق آمار اتاق بازرگانی تهران، برای رسیدن به اهداف تعیین شده در برنامه سال ۱۴۰۱ جهت تولید مواد معدنی احتیاج به ۲۵ هزار دستگاه داریم.
غرقی خاطرنشان کرد: جهت دستیابی به هدف گذاری افق ۱۴۰۴ احتیاج به رشد سالانه ۱۶ درصدی تولید مواد معدنی داریم؛ ازاین رو باید ۲۵ هزار دستگاه ماشین آلات معدنی طی ۴ سال آینده به این صنعت تزریق شود تا هم به اهداف ۱۴۰۴ برسیم و هم از زمین گیر شدن این صنعت جلوگیری نماییم.
وی افزود: جهت تأمین بخش عمده این مواد معدنی و استخراجی، ظرفیت ها در صنایع پایین دست مثل سنگ های ساختمانی، مس و فولاد بوجود آمده است در صورتیکه این ظرفیت استخراج نشود، بخش عمده ای از صنایع برای تأمین مواد اولیه به مشکل می خورند.
غرقی اظهار داشت: طبق صورت های مالی یک شرکت بزرگ تولید کننده ماشین آلات در سال ۹۹ که این شرکت بزرگترین تولیدکننده ماشین آلات راهسازی و معدنی ماست، ۲۹ دستگاه تولید کرده است که فقط یک دستگاه بیل مکانیکی بوده است. فاصله بسیار زیادی بین نیاز صنعت معدنکاری به ماشین آلات با ظرفیت ساخت داخل.

نایب رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: در تمام دنیا هم شرکتهای تولیدکننده ماشین آلات معدنی محدود هستند و به طور عمده از برندهای ژاپنی، امریکایی و … استفاده می نمایند. این که ما تصور نماییم باید همه چیز را در داخل بسازیم تصور درستی نیست. اولاً ظرفیت ما بسیار پایین است و یک بیست هزارم نیاز بازار را تأمین می کند اما قوانینِ حاکم، واردات بخشی از ماشین آلات را ممنوع کرده به این علت که ما ساخت داخل داریم، در صورتی که ظرفیت داخل وجود ندارد.
۱۸ هزار دستگاه بالای ۲۰ سال عمر دارند
وی با اشاره به اینکه هم اکنون واردات کمک می نماید اما مقاومت از سمت این شرکت تولید کننده ماشین آلات بالاست، اظهار داشت: ما می گوئیم واردات ماشین آلات برای معدنکاران و پیمانکاران بدون تشریفات خاصی آزاد شود. هم اکنون ۱۸ هزار دستگاه در معادن ما بالای ۲۰ سال عمر دارند که باید نوسازی شوند.
غرقی تصریح کرد: عملاً صنعت معدنکاری کشور درحال زمین گیر شدن و افت تولید است که بخش عمده ای از آن به علت نبود ماشین آلات است. نکته مهم آنکه زنجیره های بعدی که مصرف کنندگان مواد معدنی هستند گرفتار مشکل خواهند شد.
وی اظهار نمود: نوع سازوکار شرکتهای تولیدکننده نباید روی ساخت همه تجهیزات باشند بلکه روی زنجیره ارزش ماشین آلات از ساخت قطعات و سرویس و خدمات باشد که این مسئله بسیار می تواند اقتصادی و مؤثر باشد اما تاکید بر این است که کل دستگاههای سنگینی که فناوری بالایی دارد و وابسته به زنجیره های فنی قبل است که البته ما فاقدش هستیم، در داخل تولید شود؛ همین مبحث باعث بروز این اتفاقات می شود که واردات ماشین آلات محدود شده و تولید داخل هم رخ نمی دهد.


منبع:

1400/11/23
12:26:23
5.0 از 5
723
تگهای خبر: اقتصاد , پیمانكار , تجهیزات , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان