صادق:

امروز باید کریدورها تکمیل بود، اما نیست

امروز باید کریدورها تکمیل بود، اما نیست به گزارش فراز برج، وزیر راه و شهرسازی با تکیه بر تکمیل زیرساخت های ریلی اظهار داشت: تا امروز باید کریدورهای ریلی کشور تکمیل بود، اما نیست؛ ازاین رو رفع گلوگاه های زیرساختی ضروری می باشد.



به گزارش فراز برج به نقل از مهر، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین) در آیین سرمایه گذاری ۷۵۰ میلیون دلاری بخش خصوصی در صنعت حمل و نقل ریلی کشور بر لزوم توسعه و تکمیل زیرساخت های ریلی در کشور تاکید کرد و اظهار داشت: لزوم توجه به بخش ریل و راه آهن بر هیچ کس پوشیده نیست. مصرف سوخت در حمل و نقل ریلی برای هر تن - کیلومتر تنها حدود ۳۵ سی سی است. هرچند عدد دقیق آنرا متخصصان بهتر می دانند، اما آن چه مسلم است، مصرف سوخت در قسمت ریلی تنها یک پنجم حمل و نقل جاده ای است.
وزیر راه و شهرسازی ضمن اشاره به مزایای مختلف حمل و نقل ریلی اضافه کرد: این صرفه جویی چشم گیر در مصرف انرژی، یکی از مهم ترین مزایای این بخش است. حمل و نقل ریلی علاوه بر بهره وری بالا، دوستدار محیط زیست هم هست و به کاهش آلاینده ها کمک شایانی می کند. از طرفی، این حوزه با عنایت به خصوصیت های ژئوپلیتیکی ایران و موقعیت راهبردی کشور، اهمیت دوچندانی می یابد.
وی افزود: اغلب کشورهای همسایه، بخصوص در شمال کشور، شبکه ریلی خویش را تا مرزهای مشترک با ایران تکمیل کرده اند. بنابراین، ضروری است ما هم در داخل کشور اقدامات اساسی را در این حوزه انجام دهیم. بی پرده باید بگوییم که با وجود تأکیدات مقام معظم رهبری و با وجود اقدامات ارزشمند ای که تابحال انجام شده، آن گونه که شایسته بوده، در توسعه کریدورهای ریلی کشور عمل نکرده ایم.
فرزانه صادق خاطرنشان کرد: کریدورهای ریلی ایران، چه در مسیرهای شمال - جنوب و چه شرق - غرب، باید تابحال به شکل کامل تکمیل می شدند. این شبکه که خوشبختانه از منظر طرح و نقشه، قابلیت اتصال به تمامی مرزهای کشور را دارد، هنوز با گلوگاه ها و ناتمامی هایی مواجه می باشد که نیازمند توجه ویژه و پیگیری جدی است.

وی بیان نمود: پیشینه و هویت راه آهن و ریل در ایران به بیشتر از ۱۰۱ سال بازمی گردد. در تمدنی چند هزار ساله، این سابقه اهمیت بالایی دارد. راه آهن ایران نه تنها در تکنولوژی ساخت، بلکه در ارتباط عمیق با مردم هم برجسته بوده است. راه آهن همواره با مردم پیوند داشته و هر جا که ریل کشیده شده، مردم آن منطقه آنرا پذیرفته اند. در تمام سفرهای استانی، نخستین مطالبه مردم حتی در مناطق کم جمعیت، ایجاد ایستگاه راه آهن بوده است.
وزیر راه و شهرسازی ضمن اشاره به نقش بخش خصوصی در تجهیز و نوسازی راه آهن اظهار داشت: امروز بخش خصوصی در زمینه ساخت در داخل، واردات تجهیزات و لوکوموتیو نقش محوری دارد. پشتیبانی از این بخش در دستور کار وزارت راه و شهرسازی است. کمیسیون های مشترک اقتصادی که وزارت راه و شهرسازی مسئولیت آنها را برعهده دارد، طی شش هفت ماه گذشته با پیگیری های مستمر، کوشیده اند تفاهمنامه ها را به مرحله اجرا برسانند.
وی در ادامه اظهار داشت: همچون همکاریهای راهبردی، میتوان به پیگیری مسیرهای ریلی با ترکمنستان، جمهوری آذربایجان (آب بند و آستارا)، ترکیه در جهت مسیر شرق به غرب، عراق بخصوص در قصر شیرین و روسیه رشت - آستارا اشاره نمود. در همه این موارد، وزارت راه و شهرسازی درحال پیگیری جدی است و اقدامات طرف ایرانی در دست اجراست.
صادق با تاکید بر اهمیت تکمیل کریدورها اضافه کرد: این مورد در حوزه ترانزیت و توسعه پایدار حمل و نقل بسیار مؤثر است. سیاستهای کلی نظام و تاکید مقام معظم رهبری، و همینطور پیگیری شخص رئیس جمهور، همگی بر اهمیت حمل و نقل ریلی تاکید دارند.
وی در انتها ضمن اشاره به شعار سال اظهار داشت: اگر مقرر است جهشی در اقتصاد ایران رخ دهد، این جهش باید در حوزه حمل و نقل ریلی باشد؛ چون که این بخش هم پایدار، هم ایمن، و هم مقرون به صرفه است. خیلی از تجار و بازرگانان هم به علت همین خصوصیت ها، ریلی را برگزیده اند.

1404/02/01
09:50:35
5.0 از 5
14
تگهای خبر: اقتصاد , برج , تجهیزات , ترانزیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
کامنت شما در مورد این پست فرازبرج
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان

فراز برج: سازنده رویاهای شما ، کیفیت، اعتماد، ماندگاری