اعلام جریمه عدم ثبت املاك در سامانه ملی املاك

اعلام جریمه عدم ثبت املاك در سامانه ملی املاك حالا ۵ رو از آغاز ثبت املاک خانوارها و شخصیت های حقیقی و حقوقی در سامانه ملی املاک و اسکان می گذرد اما هنوز سئوالات و ابهات گوناگونی در مورد چگونگی اجرای این طرح از جانب افکار عمومی مطرح می شود.



به گزارش فراز برج به نقل از خبر آنلاین، این طرح که با هدف شناسایی خانه های خالی در سرتاسر کشور اجرایی می شود، به عقیده طراحان به ساماندهی بازار اجاره کشور منجر خواهد شد.
شمار مستاجران در شهرهای بزرگ تحت تأثیر افزایش عجیب و قابل توجه قیمت مسکن در سالهای اخیر افزایش قابل ملاحظه ای را یافته و فاصله زمانی تجهیز مالی خانوار با ایجاد قدرت خرید مسکن افزایشی قابل توجه را تجربه کرده است. ازاین رو در یک سال گذشته طرح های گوناگونی با هدف پشتیبانی از مستاجران در دستور کار قرار گرفته است. پرداخت تسهیلات ودیعه مسک از یک سو و اجرای این طرح از طرفی دو طرحی است که مشخصا تاثیرات آنها بر بازار اجاره قابل رصد و اندازه گیری خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
پاسخ به مهم ترین سئوالات در مورد درج اطلاعات در سامانه املاک
کوچ ۴۰% مشاوران املاک به اسنپ و تپسی/ ضرر هنگفت کرونا بر مشاوران
بر اساس مفاد پیشبینی شده در قانون؛ هر واحدمسکونی واقع در کلیه شهرهای بالای یکصدهزارنفر جمعیت که در مجموع بیشتر از ۱۲۰ روز ساکن یا کاربر نداشته باشد بعنوان خانه خالی شناسایی شده و به ازای هرماه بیشتر از زمان مذکور، بدون لحاظ معافیت تبصره ۱۱ ماده ۵۳ این قانون ماهانه مشمول مالیاتی بر اساس مالیات بر درآمد اجاره می شود.
بر این اساس میزان مالیات متعلقه در سال اول معادل شش برابر مالیات متعلقه، در سال دوم معادل دوازده برابر مالیات متعلقه و در سال سوم به بعد معادل هجده برابر مالیات متعلقه واحد بود.
نوسازها در چه وضعیتی هستند؟
با هدف پیگیری از بروز مشکلات قرار است واحدهای نوساز بعد از دوازده ماه و درطرح های انبوه سازی بعد از هجده ماه از زمان صدور گوهی اتمام عملیات ساختمانی (موضوع ماده ۱۰۰ قانون شهرداری مصوب ۱۱/۰۴/۱۳۳۴ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن) مشمول مالیات مبحث این ماده می شوند.

عدم ثبت املاک چه جرایمی به همراه دارد؟
وزارت راه و شهرسازی اعلام نموده است مالکان واحدهای مسکونی تمام کشور شامل شهری و روستایی موظفند اطلاعات املاک تحت تملک خویش را با تعیین نوع بهره برداری، حداکثر ظرف مدت دوماه از تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ نسبت به ثبت املاک خود اقدام نمایند.
بعد از آخر مهلت خوداظهاری، دستگاههای اجرایی مکلفند خدمات خود ازقبیل افتتاح حساب بانکی و صدور دسته چک، خدمات ناشی از اعمال سیاست های حمایتی، یارانه ای و کمک معیشتی، تعویض پلاک خودرو، فروش انشعاب آب، برق، تلفن و گازطبیعی، ارسال اسناد و مدارک مانند گواهینامه، گذرنامه، مدارک خودرو، اخطاریه، ابلاغیه، ثبت نام مدارس در منطقه محل اقامت، استحقاق دریافت خوابگاه دانشجویی و امثال آنرا صرفا با دریافت کدملی و برپایه کدپستی یا شرح نشانی یکتای درج شده در ارتباط با اقامتگاه اصلی آنان در سامانه املاک و اسکان کشور ارائه نمایند. همینطور حداکثر ظرف مدت شش ماه بعد از لازم الاجرا شدن این تبصره، کلیه عرضه دهندگان خدمات عمومی از قبیل آب و فاضلاب، برق، گاز و تلفن مکلفند قبوض مصرفی را برپایه اطلاعات مندرج در سامانه املاک و اسکان کشور، مطابق باکدپستی یا نشانی یکتا و به نام مالک یا بهره بردار صادر نمایند.
بر اساس این گزارش لزوم دارد مالکان با شماره همراهی که مالکان آن برای کد ملی انها ثبت شده است، وارد سامانه شوند. بر این اساس قرار است افراد نسبت به ثبت املک خود و افراد تحت تکفل خانوارشان در سامانه اقدام نمایند. در این میان خانوارهایی که در واحدی مسکونی با دو سند مجزا سکونت دارند و نسبت به تجمیع آن اقدام نموده اند هم باید هر دو خانه را به صورت مجزا ثبت کنند و اگر یک از واحدها بعنوان اقامتگاه دوم تلقی نشود، مشمول مالیات خواهد شد.
ثبت املاک از جانب مالکان و مستاجران توامان باید صورت گیرد. در این راستا ملک موظف است در قسمت افزودن ملک پس از ورود اطلاعات ملک، در قسمت اطلاعات سکونت، گزینه "شخص دیگری ساکن است. " را برگزیده و اطلاعات مستاجر خویش را در آن وارد نمایید.
در این راستا اگر ملکی در طول سال، ۱۲۰ روز خالی بماند، اما مالک آنرا فروخته باشد، به طوریرکه بخشی از ۱۲۰ روز زمان خالی ماندن، در اختیار مالک اول و مابقی در اختیار مالک دوم باشد، هم تنها در صورت مشمول مالیات می شود که ۱۲۰ روز از زمان خالی بودن در اختیار یک مالک باشد، مشمول مالیات می گردد.
نکته مهم اینجاست که فرسودگی و عدم امکان سکونت ملاک عدم شمولیت در مالیات نیست و به هر حال ملک مشمول مالیات خانه خالی می گردد. لازم به توضیح است واحدهای مسکونی در شهرهای زیر یکصد هزار نفر جمعیت مشمول مالیات خانه خالی نمی گردند اما چنان چه اطلاعات آنها در سامانه اظهار نشوند، مشمول جریمه خواهند شد. کدام خانه ها مشمول مالیات بر خانه های خالی می شوند؟ بدین سان بر مبنای مفاد پیشبینی شده در قانون واحدهای مسکونی که این چهار شرط را داشته باشند مشمول مالیات بر خانه های خالی خواهند شد. ۱- عدم ثبت اطلاعات توسط مالک مستاجر واحدهای مسکونی در شهرهای بالای یکصد هزار نفر جمعیت در سامانه ملی املاک و اسکان کشور. ۲- اجاره واحد مسکونی به فردی که اقامتگاه اصلی دیگری در سامانه برای او تعریف شده است. ۳- هر واحد مسکونی در مجموع بیشتر از ۱۲۰ روز ساکن یا کاربر نداشته باشد، در صورت تغییر مالکیت به صورت رسمی مهلت ۱۲۰ روز برای مالک جدید جاری است. ۴- در صورتیکه مالک واحد مسکونی خویش را برای فروش یا اجاره حسب مورد به ارزش اجاری یا میانگین قیمت های روز منطقه مبحث مواد ۵۴ و ۶۴ قانون مالیاتهای مستقیم از راه سامانه معاملات املاک عرضه کند، مشمول مالیات نمی گردد، لیکن اگر مالک بیشتر از دوبار از اجاره و یا فروش ملک خود به قیمت های مذکور خودداری کند، آن واحد مشمول مالیات خانه خالی می شود.
سامانه ملی املاک و اسکان کشور با آدرس amlak.mrud.ir جهت دریافت خوداظهاری اطلاعات مالکیت و سکونت توسط وزارت راه و شهرسازی طراحی شده و دارای اعتبار است.
۲۲۳۲۲۳


منبع:

1400/01/25
21:37:55
5.0 از 5
1306
تگهای خبر: اجاره , اقامتگاه , بهره برداری , تسهیلات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
فرازبرج

farazborj.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فراز برج محفوظ است

فراز برج

ساخت و ساز برج و ساختمان